Crna Gora: Dnevni listovi sa po jednom crnom stranom u znak protesta zbog nasilja nad novinarima

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Dnevni listovi sa po jednom crnom stranom u znak protesta zbog nasilja nad novinarima

Crnogorski dnevni  listovi Dan i Vijesti danas na svojoj trećoj stranici nisu objavili informacije, u znak protesta zbog nasilja nad novinarima, dok su Dnevne novine zatamnile 12. stranu, prenosi dopisnik Anadolu Agency.

U donjem desnom uglu, na crnoj strani bijelim slovima je napisano: "Ovako izgleda Vaše pravo da budete informisani, kada oni koji Vas informišu trpe represiju. Stop represiji nad novinarima."

Takođe, Dnevne novine nisu na dvanaestoj strani objavile informacije već je ta stranica u crnoj boji. Isto je uradio Blic Crna Gora na svojoj drugoj strani.

U posljednjih dvadeset dana u Crnoj Gori su se desila dva napada na novinare. Najprije je nepoznati napadač bacio eksplozivnu napravu ispod prozora glavnog urednika "Vijesti", dok je 3. januara u Nikšiću brutalno prebijena novinarka "Dana" Lidija Nikčević. Upravni odbor Udruženja novinara Crne Gore  pozvao je kolege na održavanje generalnog šrajka, u znak protesta zbog nasilja i onemogućavanja rada i gušenja novinarskih i ljudskih sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije