Crkva dijelila letke protiv zdravstvenog odgoja

Radiosarajevo.ba
Crkva dijelila letke protiv zdravstvenog odgoja

Ured za medije Zagrebačke nadbiskupije potvrdio je u saopštenju da se "sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira na više mjesta", a spremni su ga i dostaviti "svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije, kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima".

Crkva oštro protiv seksualnog obrazovanja

"Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija", stoji u saopštenju koje je ured objavio noćas nakon upita o letcima koji su se jučer pojavili na više prodajnih mjesta.

Hrvatski mediji su jučer objavili da su se leci dijelili u trgovinama lanca Konzum i Tiska, u dogovoru crkvenog vrha s vodstvom Agrokora, što je prošle sedmice i najavio pomoćni biskup zagrebački msgr. Ivan Šaško.

U tim letcima roditelje i vjernike poziva se da u školama izraze svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te da traže mogućnost izbora programa u skladu sa svojim životnim vrijednostima.

Spornim smatraju dijelove iz predložene literature koji se, uz ostalo, bave pitanjem masturbacije, pornografije, homoseksualaca i rodne ideologije.

Vezano:
Zdravstveni odgoj: Pismo nastavnice učeniku



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije