Ćosović: Nisam zapalio Kur'an, zezao sam se

Radiosarajevo.ba
Ćosović: Nisam zapalio Kur'an, zezao sam se

Predrag Ćosović
, pripadnik Zvezdine navijačke grupe “Četnici sever”, osumnjičen za paljenje Kur"ana, izjavio je na saslušanju u policiji “da se samo zezao”.
On se na saslušanju branio da nije imao namjeru da izaziva nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju i netrpeljivost

Samo sam htio da se zezam, nisam palio Kur'an, niti sam pokazivao srednji prst! Pridržao sam knjigu rukama, a upaljač sam prinio kako bih pojačao svjetlost, jer je blic telefona kojim me je fotografisao prijatelj bio slab.“

Sporne fotografije ovaj Beograđanin postavio je prije nekoliko dana na svom profilu na Facebooku. Dan pošto je sporni snimak objavljen, policija je Ćosoviću stavila lisice na ruke.

„Tužilaštvo je podnijelo zahtjev za pokretanje istrage protiv Ćosovića i tražilo od istražnog sudije da mu odredi pritvor, jer je riječ o težem obliku krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje i netrpeljivosti“, potvrdio je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

Osim spornih fotografija, Ćosović je na svom profilu na pogrdan način spominjao Bajram: „Je.o vas Bajram, posle svega vi kao čestitate, ma mi Srbi smo sami sebi dovoljni. Srećan Bajram, Turci, ne dočekali sledeći.“

Predrag Ćosović je, otkriva Avaz, saslušan kod dežurnog istražnog sudije koji ga je pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije