Član Veljinog klana ispričao sve o jezivim zločinima: Policiji otkrio ključni dokaz

0
Radiosarajevo.ba
Član Veljinog klana ispričao sve o jezivim zločinima: Policiji otkrio ključni dokaz
Tanjug / Velja Nevolja

Član kriminalnog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja okrenuo mu je leđa i postao svjedok saradnik u slučaju koji se vodi protiv njega i pripadnika grupe.

Upravo on je policiji otkrio gde se nalazi tajna soba u vikendici u Ritopeku u kojoj su svirepo ubijane žrtve klanova, a njihova tijela potom mljevena u industrijskoj mašini za mljevenje mesa, i u kom je čuvan i ogroman arsenal oružja.

U zamjenu za manju zatvorsku kaznu, bolji tretman iza rešetaka i zaštitu, svjedok saradnik ispričao je apsolutno sve što zna o jezivim poslovima i zlodjelima klana.

Policija je kuću strave u Ritopeku u kojoj su, kako se sumnjalo od početka istrage, žrtve mučene i ubijane, detaljno pretresla i forenzički obradila odmah nakon hapšenja pripadnika grupe Velje Nevolje. U kući su tada pronađeni brojni materijalni dokazi, međutim tajnu sobu možda nikada ne bi pronašli da jedan od članova grupe, koji je znao sve o jezivim zločinima, nije pristao da postane svedok saradnik. On je policajcima objasnio gdje se krije zazidana prostorija u kojoj se nalaze dokazi koji bi Belivuka, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića zvanog Zver i ostale uhapšene pripadnike klana, mogli da smeste na doživotnu robiju, piše Blic.rs

Do tajne sobe preko garaže

Do tajne sobe u kući u Ritopeku dolazi se preko garaže, a otvor do nje nalazi se u dnu sobe, sakriven montažnim zidom i u nju se ulazilo čučeći ili puzeći. Prostorija u kojoj su mučili i ubijali žrtve nalazi se ispod zemlje, samim tim su i zvukovi iz nje bili prikriveni i nisu se čuli na ulici.

U ovoj prostoriji policija je pronašla industrijsku mašinu za mljevenje mesa, a nakon što su urađene prve analize utvrđeno je da u njoj postoje DNK tragovi najmanje četiri osobe.

Svjedok saradnik je otkrio da je klan u toj sobi mučio, tukao i ubijao žrtve, a potom njihova tijela komadao i mljeo u mašini za meso. Pojedini pripadnici klana imali su zadatak da kese s ostacima tijela odnesu do Dunava, koji protiče kraj Belivukove kuće strave, i bace ih u rijeku.
Kakav se užas događao u tajnoj sobi otkrivaju i tragovi krvi po svim zidovima u prostoriji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija sada osnovano sumnja da je najmanje pet osoba ubijeno upravo u ovoj kući.

Krv je najvjerovatnije, prilikom odsijecanja tijela koja su ubacivana u industrijsku mašinu za mljevenje mesa, prskala po zidovima, a pripadnici klana, iako su je detaljno čistili hemijskim sredstvima, nisu uspjeli da uklone baš sve dokaze.

Ostatak teksta čitajte na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije