Ćiro Blažević iz Zagreba: Ne znam šta je gore - ovaj zemljotres ili korona

A. S.
Ćiro Blažević iz Zagreba: Ne znam šta je gore - ovaj zemljotres ili korona
Arhiv / Ćiro Blažević

Tri snažna potresa, prvi jačine 5,3 drugi 5, a treći 3,4, pogodili su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete na zgradama.

Prvi snažni potres probudio je u nedjelju u 6,24 sati stanovnike Zagreba. Nešto kasnije dogodio se i drugi, pa treći...

Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosnee i Hercegovine, u razgovoru za Radisarajevo.ba opisao je jutrošnju scenu koja ga je probudila. 

"Spavao sam... Bio sam u krevetu kada je počelo tresti... U prvi trenutak nisam znao šta se dešava. No kada je potres trajao sve duži, shvatio sam da je zemljotres. Sve je trajalo 10-15 sekundi, ali bih rekao cijela vječnost", priča Ćiro zanaš portal.

Ćiro je u Zagrebu dočekao i koronu.

"Ne znam šta je gore - zemljotres ili korona. U oba slučaja smo zatvoreni u svoje domove. Prvi je mogao ugroziti veći broj ljudi, srećom nije. A korona? Ona nas je zatvorila u kuće, otuđili smo se jedni od drugih", nastavlja Ćiro.

Blažević je odmah pitao kako je u Sarajevu. O nogometu nismo pričali. Baraž, Europsko prvenstvo sada su u drugom planu...

"MI, Bosanci, smo najjači ljudi. Sve ćemo mi podnijeti... I ratove i zemljotrese i neke korone... Nama ništa ne može. Čuvajte se. Budite u kućama, a uskoro ćemo opet biti zajedno", kazao je Ćiro Blažević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije