Cirkus u Hrvatskoj: Uhvaćena dva kriminalca koja su pobjegla iz marice u vožnji

1
Radiosarajevo.ba
Cirkus u Hrvatskoj: Uhvaćena dva kriminalca koja su pobjegla iz marice u vožnji
Foto: MUP Hrvatske / U pitanju su dva Moldavca

Uhvaćena su dva kriminalca koja su u petak navečer pobjegla dok su ih prevozili u zatvor u Osijeku.

U osječki zatvor su ih prebacivali nakon što im je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog krijumčarenja migranata u kojem su uhvaćeni u srijedu navečer. Riječ je o dva 22-godišnja Moldavca.

Prošle srijede oko 22 sata nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb jedan od njih vozio je kombi francuskih registracija pun migranata. Kombi je policiji bio sumnjiv pa su ga pokušavali zaustaviti, ali kad su policajci okružili kombi i izašli van, on se vozilom zalijetao na policajce.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Jedan od policajaca pucao je u gume pa su 22-godišnjaka iz Moldavije policajci uspjeli izvući iz kombija i uhapsiti.

Bjegunac je zadobio lakše ozljede koje se vide i na slici koju je policija objavila nakon bijega iz marice, a tereti ga se zbog krijumčarenja i pokušaja teškog ubistva.

S njim je pobjegao drugi 22-godišnji Moldavac, koji je uhvaćen također u srijedu, koji je u autu na odmorištu Spačva čekao kombi i tereti ga se za krijumčarenje.

Pobjegli su u petak navečer dok su ih prebacivali u Osijek tako što su na marici uspjeli onesposobiti bravu i otvoriti vrata te su iskočili tijekom vožnje.

Pronađeni su sinoć, a sad su poznati i detalji samog hapšenja

Nađeni su i uhapšeni u nedjelju oko 20:25 u mjestu Kuševac kod Đakova. Kako saznaje Index, uhvatili su ih pripadnici mobilne jedinice granične policije koji dejstvuju na cijelom teritoriju Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije