Ćirilica, ipak, na javnim zgradama u Vukovaru

Radiosarajevo.ba
Ćirilica, ipak, na javnim zgradama u Vukovaru

Unatoč prosvjedima, u Vukovaru je ponovno postavljeno sedam tabli s latiničnim i ćiriličnim napisima na zgrade državnih i javnih institucija.

Prosvjed nekoliko stotina Vukovaraca na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru počeo je jutros oko devet sati, a završio oko 12 sati. Prosvjed je predvodio predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić, a pozvao je prosvjednike da se i sutra u devet sati okupe na glavnom gradskom trgu.

Za sutra je najavljena prosvjedna šetnja do zgrade Veleprometa gdje su 1991.godine u vrijeme agresije na Hrvatsku mučeni i zatvarani Vukovarci.

Josić je rekao, prenose hrvatski mediji, kako "nitko ne mrzi Srbe jer se ovih dana nije dogodio niti jedan incident prema nekom Srbinu u Vukovaru".

Josić se u ime Stožera ispričao za incident u kojem je nekoliko policajaca lakše ozlijeđeno u naguravanju te naglasio kako se nije radilo o namjeri nijednog pojedinca da povrijedi hrvatskog policajca u Vukovaru.

Članovi Vlade Hrvatske složni su u stajalištu da se dvojezičnost uvede u Vukovar, jer je broj stanovnika srpske nacionalne manjine veći od trećine broja ukupnog stanovništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije