Cijene goriva u Crnoj Gori nikada nisu bile veće

0
Anadolija
Cijene goriva u Crnoj Gori nikada nisu bile veće
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od danas su skuplje od 16 do 29 centi (od 0,31 do 0,57 KM), čime su cijene naftnih derivata dostigle historijski maksimum, javlja Anadolu Agency (AA).

Cijene eurosupera 95 i 98 veće su po 16 centi (0,31 KM) i u naredne dvije sedmice iznosiće 1,74 eura (3,40 KM), odnosno 1,78 eura (3,48 KM). Eurodizel je poskupio 29 centi na 1,74 eura (3,40 KM), a lož ulje 25 centi na 1,67 eura (3,27 KM).

Posljednje promjene cijena goriva bile su 28. februara, kada su sve vrste poskupile dva do četiri centa.

Ususret Eurosongu: Više favorita, ali Baby Lasagna i dalje uvjerljivo vodi na kladionicama

Ususret Eurosongu: Više favorita, ali Baby Lasagna i dalje uvjerljivo vodi na kladionicama

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 28. marta, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 29. marta.

U skupštinskoj proceduri nalazi se prijedlog izmjena Zakona o akcizama, koji predviđa smanjenje akciza na gorivo, što bi uticalo na smanjenje cijena goriva. Međutim, zbog aktuelne političke situacije u Crnoj Gori, predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić još uvijek nije zakazao sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije