Cijela Hrvatska na nogama, u toku velika potraga: Pokušao ubiti policajca, blokirane ceste

0
Radiosarajevo.ba
Cijela Hrvatska na nogama, u toku velika potraga: Pokušao ubiti policajca, blokirane ceste
Foto: Slobodna Dalmacija / Ivan Božić

Još uvijek traje velika akcija splitsko-dalmatinske policije koja traga za 29-godišnjim muškarcem koji se dovodi vezu s napadom na policijskog službenika, koji se dogodio noćas oko 00.50 sati u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Riječ je o Ivanu Božiću (1993)., a iz policije su zamolili građane ako uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.  Iz policije Večernji.hr saznaje da i dalje traje intenzivna potraga i da će javnost na vrijeme biti obaviještena o novim infromacijama. 

"Potraga je u intenzivnoj fazi. Dakle, već od 00:50, nakon događaja, nakon krivičnog djela pokušaja ubistva policijskog službenika, pokrenuli smo niz policijskih aktivnosti i obavljamo policijske poslove na terenu. Zapravo, vršimo pregled i pretragu terena. Tražimo osumnjičenog za ovo djelo", rekao je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić za Dnevnik Nove TV.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Potraga u Splitu: Vozač Golfa namjerno udario policajca i pobjegao

Potraga u Splitu: Vozač Golfa namjerno udario policajca i pobjegao

Rekao je i kako su angažirane sve operativne snage.

"Svi rodovi policije su uključeni i želimo danas raščistiti tu situaciju i dovesti mir na ulice", dodao je.

"Sinoć u 00:50 osoba je vozilom naletila na policijskog službenika. To sigurno nije karakteristika uobičejene svakodnevice na ulicama Splita. Zbog toga razloga mislimo da je osoba opasna. Mi ćemo inzistirati na potrazi, ako treba cijelu noć i cijeli dan i koliko bude trebalo", istaknuo je Marendić.

Kako javlja čitatelj Večernjeg iz Splita, u gradu je opsadno stanje. Policijski automobili jure na sve strane. Zbog kontrole vozila stvorile su se gužve na cestama oko Splita, Solina, Klisa,Omišu... Policija je naoružana dugim cijevima. Specijalna policija obavila je pretragu i oko bolnice na Firulama.  Ekstenzivna kontrola svih vozila provodi se na svim ulazima, odnosno izlazima iz grada.

Nesreća u kojoj je teško povrijeđen policajac, podsjetimo, dogodila se u ulici Domovinskog rata. Kako je ranije izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, tokom obavljanja nadzora i kontrole saobraćaj, 20-godišnji policijski službenik izdao je naredbu za zaustavljanja vozila, međutim vozač se oglušio, ne zaustavljajući se, niti usporavajući. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije