CG: Izvađen tahograf iz olupine rumunskog autobusa

Radiosarajevo.ba
CG: Izvađen tahograf iz olupine rumunskog autobusa

Iz olupine rumunskog autobusa, koji se u nedjelju survao u kanjon Morače, izvađen je tahograf, uređaj koji evidentira brzinu vožnje, javlja Tanjug.

Tahograf bi trebalo da pomogne u rasvjetljavanju uzroka teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 18 putnika.

Prema riječima državnog tužioca Vojislava Grujića, tahograf bi mogao biti od "presudne pomoći" u rasvjetljavanju uzroka nesreće.

"Pronašli smo tahograf. On će nam presudno pomoći u otkrivanju uzroka nesreće. Predstoje analize tokom kojih ćemo dobiti odgovore na bitna pitanja. Za sad je još rano govoriti o uzrocima nesreće", kazao je Grujić.

On je, kako prenose podgorički mediji, rekao da će tahograf otkriti kojom se brzinom kretao autobus prije slijetanja u provaliju u kanjonu Morače.

U saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Podgorica – Kolašin poginulo je 18 putnika, a 29 je teško povrijeđeno. Autobus rumunskih registarskih tablica je, iz za sada nepoznatih razloga, sletio s mosta Ždrijelo, kod manastira Morača i survao se u provaliju duboku više od 30 metara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije