Nastavak potrage za mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu: 2 verzije događaja

2
Radiosarajevo.ba
Nastavak potrage za mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu: 2 verzije događaja
Foto: RAS Srbija / Četvrti dan potrage...

Nestanak mladića iz Splita Mateja Periša (26) u Beogradu već dva dana potresa javnost u regionu.

Njemu se trag gubi u noći između 30. i 31. decembra kada je Matej ustao od stola u klubu Gotik gdje je sjedio sa prijateljima i otišao u toalet, a od tada ga više niko nije vidio.

Od kako su njegovi prijatelji primijetili da ga nema, traje intezivna potraga za njim. Ali, do sada se vrlo malo toga zna i cijeli slučaj je obavijen velom misterije.

Liga prvaka: Večeras saznajemo prva dva učesnika polufinala

Liga prvaka: Večeras saznajemo prva dva učesnika polufinala

Jučer se povodom toga oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Pripadnici MUP intezivno tragaju za M.P. (27) čiji je nestanak 31. 12. 2021. u 18 časova prijavio njegov drug. Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića", navelo se u saopćenju.

Rječna policija u Beogradu pretražuje područje Save, a od sinoć se u potragu uključila i Mreža za opasnost Srbije.

Uskoro je u Srbiju nakon toga stigao i otac mladića Nenad Periš.

"Stigao sam pre sat vremena. Našao sam se sa društvom koje je bilo u ovom lokalu sa Matejem. Ići ću do policije čim pre, ako ne danas onda sutra ujutru. To je sve što mogu da kažem. Molim građane Srbije da jave sve što znaju, u ime svoje porodice im svima zahvaljujem", rekao je Periš jučer novinarima, vidno uznemiren.

On ima i dvije kćerke koje su mu, kako je napomenuo, rekle:

"Tata, idi, nađi ga!", piše Blic.

Kako su juče saznali "Blicovi" reporteri sa lica mjesta, policija pretražuje rijeku sa dva brodića. Nezvanično, sumnja se da je Matej po izlasku iz "Gotika" pao preko ograde.

N1 nezvanično saznaje da su ga snimile kamere lijevo od "Gotika", kod pristaništa za brodove. 

Svi se sada uzdaju u nadzorne kamere. Nezvanično, Mateja su snimile kamere kako izlazi iz kluba i spušta se ka jednom od splavova, ali je snimak jako loš zbog magle koja je bila te noći. Takođe, spekuliše se da je viđen sutradan kako zove taksi u centru grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije