Četvero djece povrijeđeno u eksploziji tobogana na Beogradskom sajmu

Radiosarajevo.ba
Četvero djece povrijeđeno u eksploziji tobogana na Beogradskom sajmu

Četvero djece lakše je povrijeđeno u nesreći koja se danas oko 12:30 sati dogodila na Beogradskom sajmu, kada je eksplodırao balon na toboganu, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Biroa za saradnu s medijima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) potvrđeno je za AA da je zbog eksplozije balona na toboganu četvero djece lakše povrijeđeno.

Povrijeđena djeca prebačena su u beogradski Urgentni centar.

Povrijeđena djeca prebačena su u Klinički centar Srbije, od kojih je dvoje zbrinuto u Urgentnom centru, a dvoje u Institutu za majku i dijete.

Portparol hitne pomoći Nada Macura je kazala da su dvije ekipe hitne pomoći djecu prevezle iz Beogradskog sajma, gdje se dogodila nesreća i da su djeca u urgentnom centru bila pri svijesti.

Prema njenim riječima, radi se o dva dječaka i dvije djevojčice od 10, odnosno 12 godina.

„Jedan dečak je zadobio povrede glave, drugi dečak oba stopala. Jedna devojčica je također zadobila povrede glave dok je druga devojčica ugruvana po celom telu“, kazala je Macura novinaru AA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije