Češka policija bez milosti: Objavljen snimak hapšenja crnogorskog kriminalca

Radiosarajevo.ba
Češka policija bez milosti: Objavljen snimak hapšenja crnogorskog kriminalca
Češka policija objavila je danas snimak hapšenja navodnog vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana, u Pragu prethodne sedmice.

"Češka policija uhapsila je muškarca mjesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je mijenjao mjesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave", kazala je danas Češkom radiju portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova.

Ona je dodala da je hapšenje sprovela specijalna jedinica češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobjegne, a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Slobodan Kašćelan trenutno u zatvoru u Češkoj čeka da se okonča procedura za njegovo izručenje Crnoj Gori.

"Međunarodni nalog za hapšenje izdao je 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu prijeti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori", saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Njemačke, Švajcarske i Španije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije