Carinici u čudu: U automobilu pronađen preparirani medvjed i lobanja medvjeda

0
Radiosarajevo.ba
Carinici u čudu: U automobilu pronađen preparirani medvjed i lobanja medvjeda
Foto: carina.gov.hr / Pronađen reparirani medvjed

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pretragom vozila na području graničnig prijelata Slavonski Brod i luka Slavonski Brod pronašli su sakrivenog prepariranog smeđeg medvjeda i lobanju smeđeg medvjeda, piše Index.hr.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod 15. januara 2022. izvršili su pretragu vozila koji je prelazio preko graničnog prijelaza Slavonski Brod.

"Tom prilikom pronađena je roba sakrivena u prtljažniku i u kabini vozila, koja je predmet zabrana ili ograničenja, a radilo se o CITES konvencijom zaštićenoj divljoj vrsti ili njenim dijelovima koja nije bila prijavljena carinskim službenicima", navodi Carinska uprava.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Pretragom vozila je pronađen jedan preparirani smeđi medvjed i jedna lubanja smeđeg medvjeda. Protiv osumnjičenog podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18 hiljada kuna.

Sigurno neće više, Hrvati izrekli veliku novčanu kaznu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije