Bura i orkanski vjetrovi su vijest dana, a o ekstremnoj oseki niko nije pričao

Radiosarajevo.ba
Bura i orkanski vjetrovi su vijest dana, a o ekstremnoj oseki niko nije pričao
Foto: Dalmacija Danas / Oseka na Jadranu

Subotu u Dalmaciji i Hercegovini obilježili su olujni, a u pojedinim mjestima i orkanski udari vjetra koji su prouzrokovali velike materijalne štete diljem obale Jadranskog mora, kao i u Hercegovini.

Međutim, jučer se dogodio još jedan ekstrem o kojem se ne piše toliko. Naime, u subotu ujutro zabilježena je nezapamćena oseka. Razina mora dostigla je najnižu razinu u toku godine, a prema dostupnim podacima ovo je najveća zabilježena oseka i u posljednjih nekoliko godina, javlja DalmacijaDanas.hr.

Prema službenim podacima s mareografa postavljenom na splitskom Institutu za oceanografiju i ribarstvo, minimum razine mora dogodio se u 11:15 kada je razina mora na tamošnjoj mjernoj postaji dosegla kotu – 11,1 cm. To je za čak 16 centimetara niže od dosadašnje rekordno niske razine prije tri dana i više od 120 cm ispod najviše razine mora ove godine koja je zabilježena 3. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije