Brutalno nasilje u Crnoj Gori: Igrači Budućnosti napadnuti mačetama i palicama

0
Radiosarajevo.ba
Brutalno nasilje u Crnoj Gori: Igrači Budućnosti napadnuti mačetama i palicama
Foto: Vincent West / Huligani napali igrače Budućnosti (Na slici nije događaj iz teksta)

Plivački vaterpolo klub Budućnost saopštio je da su huligani u blizini gradskih bazena u Podgorici napali grupu njihovih članova u mlađim kategorijama i da je jedan od igrača zadobio teže povrede.

Iz Budućnosti dodaju da je do napada došlo jučer (utorak, 28. maj) nakon što je grupa vaterpolista završila trening.

"U tom trenutku napadnuti su od strane više nepoznatih lica koja su na glavama imala fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice", naglasili su iz kluba.

Saobraćajna nesreća u Bijeljini: Jedanaestogodišnji pješak teško povrijeđen

Saobraćajna nesreća u Bijeljini: Jedanaestogodišnji pješak teško povrijeđen

Dodaju da je ozbiljne povrede zadobio perspektivni mladi sportista i vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore.

"Osvojio je srebrnu medlju na Europskom prvenstvu prošle godine u Podgorici, stipendista je Ministarstva sporta i mladih i osoba koju u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste - izuzetno je miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak", kažu iz podgoričkog kluba.

Budućnost je u saopštenju zamolila medije da sve objave kako bi se utjecalo na cijelo društvo koje, kako kažu, mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namjerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

"Da izrade smjernice i način podrške i obezbijede zaštitu od nasilja. Da prestanemo da razmišljamo da li naša djeca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava nad njima da ima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu djeca", istakli su.

Zaključuju da je cijeli slučaj prijavljen policiji.

"Nadamo se da će se počinioci razotkriti i kazniti po zakonu", saopštili su iz Budućnosti, a prenijele Vijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije