Brutalni okršaj navijača u Beogradu: Kako su Delije sa fantomkama i motkama napali fanove Partizana

1
Radiosarajevo.ba
Brutalni okršaj navijača u Beogradu: Kako su Delije sa fantomkama i motkama napali fanove Partizana
Foto: Nova.rs / Ilustracija

Ljekari na Vojnomedicinskoj akademiji bore se za život mladića koji je sinoć, 22. marta, povrijeđen u masovnoj tuči navijača Crvene zvezde i Partizana.

Na Novom Beogradu došlo je do masovne tuče navijača Partizana i Crvene zvezde, u večernjim satima 22. marta. Prema riječima očevidaca učestvovalo je oko 40 mladića, od kojih su neki pobjegli kolima ka Zemunu. Sukob je izbio na uglu ulica Dušana Vukasovića i Vojvođanske u 61 i 62. bloku.

Prema navodima srbijasnkih medija, navijači Partizana igrali su košarku kada su ih žbunja napali navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače i fantomke, a u rukama motke i palice.

KK Bosna sjajnom igrom porazila Igokeu u 'paklenoj' Skenderiji

KK Bosna sjajnom igrom porazila Igokeu u 'paklenoj' Skenderiji

U sukobu je povređeno više od deset ljudi. Dva muškarca starosti oko 30 godina sa teškim povredama prevezena su na Vojnomedicinsku akademiju, a teže su povrijeđena i djeca stara 12 i 16 godina, koja su prevezena u Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj, prenosi Nova.rs.

Policija je, za sada, pregledala snimke sa okolnih kamera i obavila razgovore sa povrijeđenima u napadu. Dok se traga još za počiniteljima, ispituje se i da li je napad bio prethodno dogovoren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije