Brutalni napadi na strance u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Brutalni napadi na strance u Beogradu

Foto: Reuters

U glavnom gradu Srbije u četvrtak je napadnut i pretučen 28-godišnji francuski navijač koji se nalazi u kritičnom stanju dok se ista stvar u nedjelju dogodila Australcu također u Beogradu.

25-godišnjeg Australca u parku su navodno napala dvojica muškaraca te mu zadale teške ozljede glave i lica, a vijest o brutalnosti Beograđana prenio je i BBC.

Srbijanske vlasti uhitile su veći broj ultradesničarskih skupina za koje sumnjaju da su povezane s valom nasilja koji je zavladao na ulicama Beograda. Upravo zbog jačanja tih skupina, zbog sigurnosti i rizika otkazana je i "Povorka ponosa" koja se jučer trebala održati.

Srbijanske vlasti radi sigurnosti su i zabranile sva javna okupljanja u centru grada kako bi se izbjegli sukobi, dok iz ministarstva pravosuđa izvješćuju kako je uhićeno 46 članova ultradesničarskih skupina, uključujući vođe ultradesničarskih organizacija.

Ipak, za skupinom koja je napala Australca još uvijek se traga, dok bi za pokušaj ubojstva Francuza koji je u komi moglo biti optuženo 11 muškaraca.

Vezano: Zabranjena Povorka ponosa u Beogradu

vecernji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije