Broj turista u Crnoj Gori manji od očekivanog

Radiosarajevo.ba
Broj turista u Crnoj Gori manji od očekivanog

U periodu glavne turističke sezone primjetno je manje turista na crnogorskim plažama, ocijenila je potpredsjednica Unije poslodavaca Anita Milić.

"Ovaj manjak turista osetio se i na plažama i u smeštaju, a rezultat je slabija od očekivane posete turista iz regiona koji su se u poslednji čas odlučili za neku drugu destinaciju", kazala je Milić za Seebiz.eu.

Kako je istakla Milić, ovakva situacija tjera na razmišljanje da se za sljedeću godinu pripreme i ponude neki primamljivi paketi uz dobru cijenu, kako bi Crna Gora ostala privlačna među globalno jakom ponudom konkurencije - Grčke, Turske, Bugarske, Hrvatske i drugih zemalja.

'Nedostupna kao destinacija'

Glavni problemi s kojima se hotelijeri suočavaju je, kako je rekla Milić, nedostupnost Crne Gore kao destinacije.

Milić je istakla da je neophodno stvaranje poslovnog ambijenta u kojem se pravila igre znaju unaprijed.

"I dalje su aktuelna dešavanja u kojima se u špicu sezone povećava PDV, cijena struje, ili poskupljuju prehrambeni proizvodi. Hotelijeri i ugostitelji imaju ogromnu obavezu da pored svih nestabilnosti na tržištu održe cjenovno stabilan proizvod usluga", kazala je Milić, a javio Seebiz.eu.

Problem je, kako je uočila potpredsjednica Unije poslodavaca, nedostatak kvalifikovane radne snage za zanimanja kuhar, pica majstor, pomoćni kuhar, poslastičar, konobar, barmen, sobarica...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije