Brnabić s Inzkom: Srbija za nastavak uspješne saradnje s BiH

AA
Brnabić s Inzkom: Srbija za nastavak uspješne saradnje s BiH
Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas, na marginama bledskog "Strateškog foruma" u Sloveniji, sa visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inzkom.

Ona je poručila da Srbija želi nastavak plodotvorne saradnje s BiH

Brnabić je naglasila da Bosnu i Hercegovinu vidi kao jednu od značajnih ekonomskih partnera Srbije i izrazila zadovoljstvo zbog dobre ekonomske saradnje i činjenice da spoljnotrgovinska razmjena konstantno raste

Ona je dodala da saradnja može biti unaprijeđena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećim tržištima, prije svega kada je riječ o namjenskoj i građevinskoj industriji, konstatujući da je to u obostranom interesu. 

Brnabić i Inzko su razgovarali i o situaciji u regionu, saglasivši se sa tim da je za razvoj zapadnog Balkana važna politička stabilnost i učestali dijalog kojim će biti rješavana otvorena pitanja. 

Premijerka Srbije je dodala i da očekuje dalje intenziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa BiH i da se nada nastavku uzajamne podrške na putu evropskih integracija dvaju zemalja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije