Britanci upozorili na "taksiste silovatelje" u Hrvatskoj, evo ko je kriv...

0
Radiosarajevo.ba
Britanci upozorili na "taksiste silovatelje" u Hrvatskoj, evo ko je kriv...
Foto: X.com / Ilustracija

Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je svoje državljane na rizik od seksualnih napada u taksi prijevozu prilikom putovanja u Hrvatsku.

Vijest je to koja je poražavajuća ne samo za imidž Hrvatske kao sigurne turističke destinacije, već i za resorno ministarstvo u Hrvatskoj - tvrde to u svojem priopćenju iz Ceha prijevoznika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, te dodaju:

"Ugrožavnje sigurnosti kako putnika, tako i ostalih sudionika u saobraćaju, izravna je posljedica manjkavosti izmjena i dopuna lošeg Zakona o prijevozu u cestovnom saobraćaju. 

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Kao Ceh prijevoznika pri Obrtničkoj komori najveće turističke općine u Hrvatskoj po ko zna koji put javno upozoravamo na činjenicu da ni Vlada ni resorno ministarstvo nemaju pravu informaciju koliko na našim saobraćajnicama ima taksi vozila u određenom trenutku.

Naš prijedlog prilikom zakonskih izmjena i dopuna o upisu registracije vozila u taksi dozvolu odbijen je i zato danas temeljem kopije jedne dozvole na ulicama saobraća nepoznat broj taksija.

Za vrijeme oluje ušla u zagrebački taksi: Evo koliko je koštala vožnja od dva kilometra

Za vrijeme oluje ušla u zagrebački taksi: Evo koliko je koštala vožnja od dva kilometra

Astronomske cijene koje "zabavljaju" javnost u jeku sezone tek su kap u moru stvarnih problema prouzrokovanih ovim Zakonom.

Ko sjedi za upravljačem i ko vozi naše sugrađane pa tako i turiste koji dolaze u Hrvatsku, očito nije predmetom interesa odgovornih u Ministarstvu prometa. Ipak, upozorenje britanskog ministarstva vanjskih poslova svojim sugrađanima trebalo bi biti upozorenje Vladi Republike Hrvatske.

Kupovina socijalnog mira očiglednim izlaskom u susret raznim aplikacijama nije i ne smije biti važnija od sigurnosti putnika i svih ostalih sudionika u saoabraćaju. Ovakvi slučajevi koji bacaju sjenu na cjelokupnu državu kao sigurnu turističku destinaciju opravdan su razlog za hitne izmjene i dopune lošeg Zakona - navode u Cehu prijevoznika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske općine, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije