Brat Baracka Obame stigao u Makedoniju

Radiosarajevo.ba
Brat Baracka Obame stigao u Makedoniju

Brat američkog predsjednika Baraka Obame Malik Obama doputovao je u Skoplje da bi primio nagradu međunarodne asocijacije "Balkan klub mira" koja je registrirana u Skoplju, prenosi Tanjug. 

Malik je posjetio spomen-kuću Majke Tereze u centru Skoplja, prošetao glavnim skopskim trgom "Makedonija" i izjavio da Makedonija ima bogatu istoriju i mnogo lijepih žena. 

Stanovnici Skoplja, ali i strani turisti koji su šetali centrom grada, iskoristili su priliku da se fotografišu s bratom predsjednika Sjedinjenih Država, piše Fena.

"Veoma sam srećan što imam mogućnosti da na poziv 'Balkan kluba mira' posjetim ovu balkansku državu. Prenosim vam pozdrave od mojih sugrađana iz Kenije i Afrike i smatram da će ova posjeta da napravi dobar most među našim narodima... Privilegija je dobiti ovu nagradu. Ako pogledate šta se dešava u svijetu i najnovije događaje u Egiptu, bit će vam jasno da je mir veoma važna stvar",  rekao je Malik Obama. 

Poručio je da svi treba da uživaju u slobodi i životu i da se trude da imaju bolju budućnost. 

Malik Obama će posjetiti i Gostivar, gdje će popiti kafu u poznatom kafiću koji nosi ime njegovog brata Obame. 

Malik je najstariji brat aktuelnog američkog predsjednika. Živi u Keniji, gdje ima čak 12 vjenčanih žena

Pokušao je da uđe u politiku kao predsjednički kandidat, ali je osvojio samo procenat glasova kenijskih glasača. Izborni slogan mu je bio: "Obama tamo-Obama ovamo". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije