"Braćo i sestre iz BiH, dijelimo vašu muku": Sandžak prikuplja pomoć za našu zemlju

7
Radiosarajevo.ba
"Braćo i sestre iz BiH, dijelimo vašu muku": Sandžak prikuplja pomoć za našu zemlju
PrtScr / Podrška iz Novog Pazara

Ekipa hitne službe iz Novog Pazara priključila se akciji “Sandžak za Bosnu”.

Kako navode, u našoj državi vlada velika epidemiološka kriza, a Novi Pazar sad želi uzvratiti za pomoć koju smo mi njima pružili. Ovu akciju, inače, pokrenula je građanska aktivistkinja i modna kreatorka Selma Hasić Manić.

"Mi smo se na taj korak odlučili jer je prva donacija, kad je nama trebalo u junu, julu prošle godine, došla upravo iz Bosne i Hercegovine. Svaka pomoć je dobrodošla, mi smo se organizovali i prikupili simboličnu pomoć koju ćemo uručiti Selmi Hasić Manić, da se od tog novca obezbijedi što im je neophodno", izjavila je Elvira Lukač Radončić, direktorica Hitne pomoći.

Iz Hitne pomoći Novog Pazara poručuju kako nikad neće zaboraviti pomoć koja im je stigla od Bosanaca, jer: "Oni su naša braća."

U Novom Pazaru danas je započela humanitarna akcija Sandžak za Bosnu koju je pokrenula neformalna grupa građana radi pružanja pomoći i ublažavnja posljedica pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Na više mjesta u Novom Pazaru su postavljeni štandovi na kojima se prikupljaju sredstva za kupovinu medicinske opreme koja će, uz saradnju sa organizacijom Dobro.ba, biti upućena u Goražde, Sarajevo i druge gradove BiH pogođene pandemijom.

Selma Hasić Manić, koja je pokrenula ovu akciju, rekla je kako je suština svih aktivnosti da se pokaže međusobna solidarnosti i da su svjesni da je teška situacija u Sarajevu i drugim gradovima gdje nedostaje opreme poput koncentratora kiseonika, redukcionih ventila za boce i maski za kiseonik. Kako je predočila već su prikupljena određena sredstva te će prva pomoć u vidu medicinske opreme biti upućena u Goražde.

"Hoćemo da pokažemo solidarnost i potrebu da smo svi povezani, sa svim okolnim državama, da nam granice ne budu razlog za podjele već da se ujedinimo. Trenutno je najbitnije da se Goraždu pomogne, trenutno su oni ugroženi. To nam je sada prioritet jer znamo kako je bilo kod nas, kada je Beograd imao dosta opreme, Novi Pazar nije", kazala je Hasić Manić, koja se tokom prošlogodišnjeg vala pandemije u Sandžaku istakla u prikupljanju pomoći za nabavku medicinske opreme

U pozivu preko medija i društvenih mreža uz hashtag #SandzakZaBosnu, navedeno je da je podrška u ovom momentu neprocjenjivo važna za građane BiH.

"Sandžak je regija velikog srca i duše čija širina se ogleda u djelima ljudi koji ovdje žive. Nastavimo tradiciju dobročinstva, pridružimo se fantastičnoj akciji Sandžak za Bosnu i neka naša dobra djela ponovo govore umjesto nas. Braćo i sestre iz BiH, dijelimo vašu muku, dijelimo bol, ali smo spremni da vam pomognemo. Pozivamo sve koji žele i koji mogu da pomognu, da se priključe akciji na bilo koji način", navedeno je u saopštenju organizatora humanitarne akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije