Bosanski član bande Pink panter uhapšen u Švicarskoj

Radiosarajevo.ba
Bosanski član bande Pink panter uhapšen u Švicarskoj

U Švicarskoj je uhapšen član kriminalne grupe Pink Panther koji je prošlog mjeseca pobjegao iz zatvora u Orbeu sa još jednim osuđenikom, saopštila je policija, javlja Tanjug.

Njegov bijeg izgledao je kao filmski scenarij. Pomagači su automobilima srušili zatvorsku ogradu te držali čuvare na nišanu dok Milan nije pobjegao. Nakon toga ukrao je kovčeg pun dijamanata.

Kako je prenijela južnoafrička agencija Sapa, 50 policajaca je učestvovalo u hapšenju 34-godišnjeg Bosanca koji je pronađen u četvrtak u jednoj kući na zapadu Švicarske, u Chatel St. Denisu.

Iako agencija ne navodi ime uhapšenog, po podacima je očigledno da je riječ o Milanu Popariću koji je služio sedmogodišnju kaznu zatvora zbog pljačke prodavnice nakita 2009. godine.

On je treći član Pink Panthera koji je od maja pobjegao iz švicarskog zatvora.

Pink Panther je mreža kriminalaca s Balkana koji su osumnjičeni da su od 1999. godine u akcijama širom svijeta ukrali nakit vrijedan više od 300 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije