Bosanac u Hrvatskoj vozio pijan u suprotnom smjeru na autoputu: Dobio zatvorsku kaznu

0
FENA
Bosanac u Hrvatskoj vozio pijan u suprotnom smjeru na autoputu: Dobio zatvorsku kaznu
Foto: MUP Hrvatske / Hrvatska policija / Ilustracija

Vozač iz BiH (57) koji je pod utjecajem alkohola vozio suprotnom stranom autoceste kod Nove Kapele, udario u prometne znakove i pobjegao, kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura (3800 KM) te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

"Navedeni je presudom suca proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije u trajanju od 12 mjeseci", izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Kako je ranije priopćeno iz policije, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela dogodila se prometna nesreća nakon koje je sudionik napustio mjesto događaja, no naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije.

Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je upravljajući osobnim automobilom (na mjestu gdje je lijeva prometna traka zatvorena za promet zbog radova) zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz prometnih znakova.

Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije