Borovac: Žandarmerija pucala na Albance

Radiosarajevo.ba
Borovac: Žandarmerija pucala na Albance

Prema pisanju srpske agencije Beta pripadnici Žandarmerije sukobili su se u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom sa naoružanim Albancima sa Kosova.

Kako javlja Beta, oružani sukob je trajao oko pola sata i za sada nije poznato da li je bilo žrtava. Izveštač ove agencije je u ataru sela Borovac vidio nekoliko sanitetskih vozila i veliki broj pripadnika Žandarmerije.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je da je oružani sukob trajao oko pola sata.

"Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe čula se i rafalna. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni", kaže za Betu Milošević.

Mještanka Ratomirka Pavlović (65) rekla je da se incident dogodio u blizini njene porodične kuće.

"Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća", kaže Ratomirka Pavlović.

U selu Borovac živi dvadesetak mještana među kojima je petero djece. Mještani kažu da su svi jako uznemireni i uplašeni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća, piše Telegraf pozivajući se na Betu.

Pripadnici Žandarmerije nisu željeli dati informacije o najnovijem oružanom incidentu na administrativnoj liniji sa Kosovom. Žandarmerija nije dozvolila novinarima da uđu u selo iz bezbjednosnih razloga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije