Blic: Mladić radio kao građevinski nadničar

Radiosarajevo.ba
Blic: Mladić radio kao građevinski nadničar


„Bio je običan fizički radnik. Građevinar. Radili smo zajedno i još sam u šoku. Ne mogu da verujem da je Milorad Komadić u stvari Ratko Mladić“, teškim, gotovo nečujnim glasom, u ekskluzivnoj ispovijesti za “Blic”, dvadesetogodišnji student R. R. iz Zrenjanina priča kako je radio na građevini u zrenjaninskoj Novoj industrijskoj zoni, sa Ratkom Mladićem, najtraženijim haškim bjeguncem, optuženim za mnoge ratne zločine i genocid u Srebrenici.

Sve o hapšenju Ratka Mladića

Kada je student jučer na vijestima čuo da je uhapšen bjegunac, shvatio je da je u ljeto 2010. godine za zrenjaninskog preduzimača dijelio radnički hljeb sa Mladićem. Tada su počele da mu se vraćaju slike sa gradilišta, zajednički ručak sa Mladićem, alijas Komadićem.

„Ne verujem... Milorad Komadić, pa ja sam poznavao čoveka, radio sam sa njim! Eto koliko smo bili kolektivno slepi. Ličio je na Mladića, čak sam ga i pitao da li je svestan koliko, ali sam samoga sebe ubedio da to nije to, da zvučim kao neki teoretičar zavere. Odakle Mladić na gradilištu? Kad ono to jeste on“, priča zrenjaninski student.

On je, kako sam tvrdi, Ratka Mladića ili Milorada Komadića upoznao prošlog jula, na jednom od gradilišta u novoj zoni Zrenjanina poznatoj po tome što je Evropska unija finansirala radove na objektima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije