Blažo Petrović ne krije se više u BiH

Radiosarajevo.ba
Blažo Petrović ne krije se više u BiH

Nakon višemjesečnog bijega, Blažo Petrović predao se danas hrvatskim pravosudnim tijelima. Petrović, kojeg USKOK tereti da je zloupotrijebio položaj i pritom ukrao 9,6 miliona kuna, ušetao je danas u pratnji odvjetnika Željka Žganjera u zgradu Županijskog suda u Zagrebu.

Za njim je otprije već bila raspisana potjernica, pa je nakon prijema kod istražnog suca Zdenka Posaveca, Petrović odveden u pritvor zagrebačkog zatvora u Remetincu.

Blažo Petrović jedan je od protagonista policijske akcije Mix, koja je protiv njega i nekoliko njegovih saradnika pokrenuta krajem aprila prošle godine. Nakon što je doznao da će ga uhapsiti, Petrović je pobjegao u susjednu BiH, a obzirom da ima i državljanstvo ove zemlje, tamo je boravio sve do sada.

Petrović je i ranije u više navrata optuživan, među ostalim i na suđenju tzv. maloj mafiji zbog višemilionskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata no nikada nije pravomoćno osuđen.

nacional.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije