Bizarna situacija u Zagrebu: Ukrao tramvaj pa provozao krug

2
Radiosarajevo.ba
Bizarna situacija u Zagrebu: Ukrao tramvaj pa provozao krug
Foto: Screenshot/You Tube / Tramvaji u Zagrebu

U srijedu, petog aprila je oko 23 sata neko iz spremišta na zagrebačkoj Ljubljanici ukrao ZET-ov tramvaj i provozao ga po Trešnjevci.

Iz ZET-a je potvrđeno da su tramvaj našli kod Tratinske ulice.

"Sinoć nešto prije 23 sata, nepoznati počinitelj na trešnjevačkoj remizi ukrao je niskopodni tramvaj koji je bio pripremljen za izlaz u saobraćaj te ga odvezao u smjeru istoka do Tratinske ulice, gdje je napustio vozilo i otišao u nepoznatom smjeru.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a je skladno predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu saobraćaja te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo.

U tramvaju tokom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu niko nije ozlijeđen niti je oštećeno vozilo. U tijeku je postupanje policije koja je izuzela i snimku videonadzora iz vozila kako bi se pronašao počinitelj", kažu iz ZET-a.

Hrvatska: Zbog jakog vjetra zatvorena dionica autoceste A1

Hrvatska: Zbog jakog vjetra zatvorena dionica autoceste A1

"ZET je promptno pokrenuo internu istragu kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i ko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio", dodali su.

Policija je potvrdila da se i dalje utvrđuju okolnosti događaja i da se traga za još uvijek nepoznatim počiniteljem.

"Policija je primila dojavu da je nepoznata osoba sinoć oko 23 sata stavila u pogon tramvaj na području Trešnjevke. Nije zabilježena materijalna šteta niti ima povrijeđenih osoba. U biti su zaposlenici ZET-a našli tramvaj i vratili ga na mjesto. Policija za sada i dalje utvrđuje okolnosti događaja", rekli su iz PU zagrebačke, a prenio Index

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije