Bizarna pravila u jednom apartmanu na Pagu: Postoji 'cjenovnik štete', a ovo košta 300 KM

7
Radiosarajevo.ba
Bizarna pravila u jednom apartmanu na Pagu: Postoji 'cjenovnik štete', a ovo košta 300 KM
Foto: Printscreen / Otok Pag

Špica je sezone, a jedna je objava o turizmu privukla brojne poglede na društvenoj mreži X (nekadašnjem Twitteru). Požalio se jedan otac i prepričao situaciju koju je njegov sin doživio na otoku Pagu.

Vlasnici apartmana su napravili 'cjenovnik uništenih stvari', odnosno popis predmeta za koje će gosti morati platiti visoke naknade ako ih slučajno oštete.

Cjenovnik je opsežan te su vlasnici stavili cijene za najmanje sitnice u apartmanu. U cjenovniku tako stoji da će korisnici za uništenu klimu morati platiti 150 eura (oko 300 KM) , metlu 15 eura (oko 30 KM), izgubljeni ključ 100 eura (200 KM), vrata i štokove 500 eura (oko 1000 KM), a za uništeni madrac 150 eura (oko 300 KM).

Sjednica Parlamenta BiH: Ko će podržati izmjenu Zakona o VSTV?

Sjednica Parlamenta BiH: Ko će podržati izmjenu Zakona o VSTV?

"I u vožnji zove njih gazda apartmana i je*e im sve po spisku kako ih nije sram dati takvu ocjenu, sad ima u recenziji 1 uz napomenu da gazda prijeti ako mu date nisku ocjenu, kao da je Smoje pisao" dodao je otac. 

Zaredalo se mnoštvo komentara.

"Čekajte malo, jel vlasnici apartmana još uvijek misle da se klima treba dodatno plaćati? U ovim vrućim ljetima? Pa jesu li oni normalni? Razumijem naknadu štete ali ovo je debilana na kvadrat" napisao je jedan tviteraš. "Cjenovnik je sigurno nastao zbog svih finih turista koji tamo dolaze", zaključili su neki, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije