Bizarna pljačka u susjedstvu: Uletio s plastičnim pištoljem i tražio dva bureka

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna pljačka u susjedstvu: Uletio s plastičnim pištoljem i tražio dva bureka
Foto: AA / Pita

Vlasnik pekare "Pionir", koja se nalazi u centru Vranja prijavio je policiji bizaran pokušaj razbojništva jer mu je u pekaru došlo NN lice koje je nosilo pištolj i držeći ruku na pištolju prišlo vlasniku pekare i rekao:

"Daj mi dva bureka ja sam pripadnik državne sigurnosti, a pare ću sutra da ti dam“.

Kako je Stojanović ispričao osumnjičeni koji je identifikovan kasnije ostavio je na pult 100 dinara i rekao da će donijeti još 140 sutra, piše Blic.rs.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Vlasnik pekare ispričao je da se cijeli slučaj nije završio na dva bureka jer se isti čovjek pojavio tri sata poslije ponoći u pekari i tražio od njega da mu ostavlja stari hljeb jer ima psa kod kuće.

On je čak i nudio da pokaže službenu legitimaciju, što je pekar odbio. Kako se kasnije ispostavilo lažni radnik je imao kod sebe plastični pištolj i bio je pod dejstvom alkohola.

Negdje oko 4 sata saobraćajna policija je alkotestirala čovjeka koji je na bizaran način izveo razbojništvo u pekari i ustanovljeno je da ima 1,92 promila alkohola u krvi.

O svemu je obaviješteno Osnovno javno tuđilaštvo u Vranju, a osumnjičen je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije