Bivši šampion u plivanju preminuo u 30 godini

0
Radiosarajevo.ba
Bivši šampion u plivanju preminuo u 30 godini
Print Screen / Stefan Andonovi

Bivši šampion Srbije u plivanju i plivački sudija Stefan Andonović iznenada je preminuo u 30. godini.

"Sa dubokim žaljenjem obavještavamo javnost da nas je iznanada i prerano napustio naš Stefan Andonović, bivši reprezentativac Srbije u plivanju i istaknuti plivački sudija", piše u saopćenju Udruženje plivačkih sudija Srbije.

Plivačka karijera

Stefan Andonović je rođen 13. maja 1991. godine u Beogradu. Bio je istaknuti član Udruženja plivačkih sudija Srbije i nacionalni sudija Plivačkog saveza Srbije.

Plivačku karijeru počeo je u PK Partizan, a kasnije je bio član Beogradskog plivačkog kluba i PK 11. april. U mlađim kategorijam bio je član plivačke reprezentacije Srbije, te najuspešniji plivač Beogradskih liga (osvajač čak 11 individualnih pehara). Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 metara – delfin, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima. Učestovao je na Evropskom festivalu mladih 2007. godine u Beogradu, juniorska Balkanijada 2007. godine Pitesti, Igrama jugoistočne Evrope 2008. godine u Solunu. Osvajač je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u plivanju u Istambulu 2009. godine.

Afirmisao masters plivanje

Po završetku aktivne takmičarske karijere, preuzima misiju afirmisanja masters plivanja, čime još jednom neizmjerno zadužuje plivanje svojim rezultatima, darujući najbolji dio sebe. Na masters takmičenjima postaje neprikosnoveno prvak Srbije.Na Evropskom masters prvenstvu 2018. godine u Kranju u štafetnom plivanju zauzeo je četvrto mjesto u disciplini 4×50 metara mješovito.

Na Svjetskom masters prvenstvu u plivanju 2017. godine u Budimpešti zauzima sedmo mjesto u štafeti…

U ime plivačkih sudija “Udruženje plivačkih sudija Srbije” upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj cjelokupnoj porodici, djevojci Sanji Andrejević i mnogobrojnim prijateljima, ističe se u saopćenju Udruženja plivačkih sudija Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije