Bivši obavještajac: Djeca čelnika C. zvezde, Željka Joksimovića i Vučićeve sekretarice rade u BIA-i!

1
Radiosarajevo.ba
Bivši obavještajac: Djeca čelnika C. zvezde, Željka Joksimovića i Vučićeve sekretarice rade u BIA-i!
Foto: PrtScr / Momir Stojanović

Na društvenim mrežama širi se video intervju nekadašnjeg načelnika Vojno-bezbjednosne agencije (VBA) susjedne Srbije,  generala Vojske Srbije (VJ) Momira Stojanovića, koji iznosi niz optužbi na račun rada Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) u susjednoj Srbiji.

Neće na teren bez Porschea

Optužbe dolaze u osjetljivom trenutku nakon razbijanja terorističke grupe u Banjskoj, na sjeveru Kosova za koji zvanična Priština optužuje Beograd.

"Frapantna je činjenica da je sin direktora Crvene zvezde, gospodina Terzića, (Zvezdan Terzić, op.a.), zaposlen u BIA-i. Ali, ni to nije problematično koliko činjenica da zaposleni u BIA ne mogu da ga ubijede da operativne zadatke kojima se bavi BIA realizuje službenim autom već ličnim Porscheom, jer dijete naviklo na Porsche i neće sada da se bavi...

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Možete sada zamisliti kada bi obavljajući službeni zadatak napravio bilo kakav incident - za to bi bila kriva Služba, a ne te tata. Sada traje natezanje rukovodioca BIA-e zbog utjecaja njegovog tate, da ono (dijete) mora da obavlja zadatke sa službenim autima kao i svi pripadnici BIA.

Druga je stvar kada bi istražili i ispitali kakve kvalifikacije ima, koji fakultet je završio, da li je taj fakultet potreban BIA-i, koje sposobnosti posjeduje taj dečko. Onda biste otkrili da to, eto, tako voli dijete da radi u BIA-i, gledalo je filmove na TV -u koje se bave kriminalistikom i tim obavještajnim radom, i zato smo ga zaposlili", kazao je Stojanović.

Mitrović ucjenjuje Vučića?!

On tvrdi da "djeca tajkuna brukaju BIA-u", odnosno srbijansku tajnu policiju.

"Da ne kažem da danas u BIA radi kćerka Željka Joksimovića, sin od bivše sekretarice Aleksandra Vučića u vrijeme dok je bio premijer Srbije, Žane, kćerka od Gurija (Goran Radosavljević "Guri", nekadašnji general srbijanske policije, op.a.) da li ta lica zadovoljavaju osnovne bezbjednosne provjere, prvo, da mogu raditi u tako osjetljivoj bezbjednosnoj službi koja se bave bezbjednosnim pitanjima.

Drugo pitanje, da li takva lica po svom obrazovnom profilu su potrebna BIA-i, te da li mogu da odgovore zadacima kojima se bavi BIA, ili su to možda sa završenim poljoprivrednim fakultetom, ili ne znam koji, megatrend itd.", rekao je Stojanović.

On tvrdi da direktora BIA-e Aleksandra Vulina, inače bliskog Rusima, gura kum Željko Mitorvić, inače vlasnik "Pinka".

On nadalje tvrdi da u Srbiji vlada takav sistem da ne može da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, da ucjenjuje Željka Mitrovića, kao vlasnika "Pinka", već Mitrović ucjenjuje Vučića.

Šta sanja Albin Kurti?

"U takvom sistemu vrijednosti živimo", zabrinuto konstatira srbijanski general.

Govoreći o Kosovu, rekao je da sigurnosne agencije Srbije moraju da "stvore operativne pozicije da može da zna šta je sanjao Albin Kurti".

"Kad su bile ozbiljne službe mi smo znali ko mu je švalerka, šta sanja i šta smjera, planira, šta je ručao, ko mu je vozač… To je sada misaona imenica za naše službe“, zaključio je Stojanović.

Inače, protiv Stojanovića je Interpol raspisao potjernicu 2015. za zločine na Kosovu. FHP ga je nazvao "ključnom figurom ratnog zločina" na Kosovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije