Bivši košarkaš u tijelu krijumčario 23 kapsule kokaina

Radiosarajevo.ba
Bivši košarkaš u tijelu krijumčario 23 kapsule kokaina

Nekadašnji košarkaš uhapšen je na aerodromu u Limi jer je bio sumnjiv policiji zato što je bio izrazito nervozan i češkao se po stomaku. 

Bivši košarkaš Crvene zvezde, 27-godišnji Nikola Radojičić iz Lazarevca odveden je do prostorije sa rendgenom i tada je utvrđeno da u njemu imaju 23 kapsule s kokainom, ukupne težnine 230 grama, pišu srbijanski mediji.

Sa Radojičićem je na aerodromu bio još jedan državljanin Srbije, njegov drug Uroš Dokić (21). On je u stomaku imao devet kapsula. Kod obojice su pronađeni zastarjeli modeli mobilnih telefona, nešto dolara i peruanski novac.

Dvojac je navodno čekao let za Amsterdam odakle bi se prebacili u Srbiju. Mladići su navodno i članovi iste bande koja se bavi trgovinom narkoticima.

On je u Srbiji poznat prije svega zbog svog velikog košarkaškog potencijala - prošao je gotovo sve juniorske kategorije košarkaške reprezentacije, a igrao je u desetak timova u Makedoniji, Crnoj Gori, Siriji, Gruziji... Posljednji profesionalni angažman u Evropi imao je u kiparskoj Omoniji i u Litvaniji. 

Podsjetimo, dileri koji drogu preko carinskih punktova prenose u organizmu u narko-svetu nazivaju se mule. Odabir mula je komplikovan i rizičan posao, jer ovakav prenos droge mogu obavljati samo ljudi koji su sposobni da je u paketićima po nekoliko dana drže u sebi i da za sve to vreme ništa ne jedu.

Droga se pakuje u posebne folije ili lateks-gumu, najčešće u kondome, koja štiti dragocjena pakovanja od želudačne kiseline. Nakon prenosa, paketići se izbacuju iz organizma u periodu do 48 sati nakon gutanja. Postoji i varijanta švercovanja koja podrazumeva kačenje niza paketića na tanku nit koja se veže za zub: na taj način paketići ne dolaze u dodir sa kiselinom, već vise u jednjaku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije