Bivši Karadžićev ministar tvrdi da A. Vučić stoji iza pokušaja atentata na njega!

1
F. V.
Bivši Karadžićev ministar tvrdi da A. Vučić stoji iza pokušaja atentata na njega!
Foto: MO Srbije / Vučić

Nikšićki biznismen i predsjednik Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović saslušan je danas u CB Nikšić zbog izjave da iza njegovog, kako tvrdi, pokušaja atentata prije godinu i po dana stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi portal Analitika.me

Davidović je nakon saslušanja istakao da je upitno to što se u Srbiji 15 mjeseci čekalo da se objelodane informacije vezane za ovaj slučaj, te da je sada na organima pravosuđa da to utvrde.

Ništa ne može bez Vučića

Vučić - undefined

Foto: MO Srbije: Vučić

"Zna se da se u Srbiji ne može da se desi ništa bez njegovog znanja (Vučića), pa je sada potpuno jasno o čemu se radi", kazao je Davidović.

Davidović, čija stranka je nedavno ušla u nikšićku gradsku skupštinu, na konferenciji za medije održanoj 10. marta izjavio je da iza pokušaja atentata na njega i vladiku Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine, stoji lično predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsjetimo, u decembru 2019. na Davidovića je pucano ispred hotela "Kraun plaza" u Beogradu, gdje je bio sa vladikom Joanikijem.

Davidović je iz snajpera pogođen u ruku. Beogradski mediji pisali su tada da snajperista nije dobro procijenio, te da je Davidoviću život spasilo troslojno staklo! Poslije ispaljenih hitaca, snajperista se odvezao nedaleko od lica mjesta, ostavio pušku u vozilo, koje je potom zapalio.

Zanimljivo je da je u to vrijeme u istom hotelu bio i predsedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Davidović kojeg srbijanski mediji nazivaju "dobrotvorom Srpske pravoslavne crkve" slovi za sivu eminenciju, pokrovitelja i finansijera nove vlasti u Crnoj Gori.

SAO Hercegovina

Davidović je čovjek u najmanju ruku kontrovezne biografije. Nekadašnji ekonomista Željezare Nikšić, danas je službeno vlasnik firme "Neksan" koja je ("kao porodično preduzeće") osnovana ratne 1992. godine.

Tokom devedesetih bio je načelnik Centra bezbednosti Nikšić, a "dogurao" je i do ministra u vladi tzv. SAO Hercegovine, dijela paralelnih struktura vlasti u Bosne i Hercegovini koje je, uz pomoć Jugoslovenske narodne armije (JNA), osnivala Srpska demokratska stranka (SDS) na čelu sa Radovanom Karadžićem.

Inače, recept je bio prepisan iz Hrvatske, gdje su takozvane SAO (srpske autonomne oblasti) bile osnova pobune protiv legalne vlasti.

Istovremeno, Davidovićev kum bio je bio bivši predsjednik Crne Gore i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović, još jedan blizak saradnik "balkanskog kasapina" Slobodana Miloševića.

Smijenio bi Mila Đukanovića

Gradeći političke veze i utjecaj, Davidović je paralelno, kako to obično biva na našim prostorima, razvijao i privatni biznis. Kapital je sticao na bazi jakih veza sa tadašnjom crnogorskom i vlašću u SR Jugoslaviji.

Nakon rata, Davidović se iz policijskih otisnuo u preduzetničko-političke vode da bi u jeku sukoba unutar Demokratske partije socijalista (DPS) 1997. bio uhapšen zbog malverzacija u trgovini sa Duvanskim kombinatom. Do najavljenog suđenja nije došlo jer je Davidovića njegov kum, Bulatović, abolirao u posljednjim danima predsjedničkom mandata. Nije, je li, kum dugme.

Davidovića su crnogorski mediji dovodili u vezu i s pokušajem svrgavanja Đukanovićeve vlasti i 2016. godine prilikom pokušaja državnog udara uz pomoć Rusije i Srbije.

Davidović, kako to obično biva s ljudima njegova kova, ima velike političke ambicije. Nije isključeno da svoje ambicije pokuša ostvariti poslije najnovijih političkih odnosa u Crnoj Gori, kada za dvije godine (2022.) istekne mandat Milu Đukanoviću.

U jedom intervjuu, izjavio je da bi se na narednim izborima kandidovao za predsjednika Crne Gore.

Ako je suditi po tome kakvi se kalibri vraćaju na balkansku političku pozornicu, ne piše nam se dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije