Bivša Snajperova djevojka otkrila detalje užasne noći na napuštenom stadionu

0
Radiosarajevo.ba
Bivša Snajperova djevojka otkrila detalje užasne noći na napuštenom stadionu
Foto: Kolaž/Društvene mreže/NSU/ATVBL / Snajper se tereti da je bivšu djevojku oteo i maltretirao na napuštenom stadionu

Oštećena U. J., koja je bivša djevojka opasnog srbijanskog kriminalca Slobodana Milutinovića zvanog Snajeper, svjedočila je na Višem tužilaštvu u Novom Sadu u sklopu istrage protiv optuženog koji se, između ostalog, tereti da ju je sredinom jula oteo U. J., odveo je na napušteni stadion i maltretirao.

Snajper je u pritvoru od sredine septembra kada je prijavljen za još jednu otmicu U. J. Taj dan odveo ju je u stan.

U svjedočenju u Višem tužilaštvu U. J. je objasnila šta se dogodilo sredinom jula kada ju je Snajper odveo na stadion.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

"Tog dana sam bila sa jednim momkom na kafi. U jednom trenutku sam dobila poruku od Milutnovića. Citiram : 'Znam gde sediš i sa kim si piješ kafu. Da si se za 15 minuta stvorila ispred stana'. Mi smo već bili raskinuli, a on mi je tvrdio da samo želi da razgovaramo. Poverovala sam mu", kazala je U. J.

Ona je tvrdila da je tog dana Milutinović po nju došao motorom. Odvezao ju je na napušten stadion kod Petrovaradina. Čim su došli počeo je da je vrijeđa i da je udara.

"Molila sam ga da to ne radi. Međutim, kada god bi progovorila usledio bi udarac. Sećam se da bi mi dokazao svoju surovost odveo bi me do vrha tribina i tu me udario po nogama. Kada bih izgubila ravnotežu skotrljala bih se nekoliko stepenica niže. Modrice su mi bile svuda po telu", pričala je U. J. pred tužiocem.

Kako prenosi Blic, nakon zlostavljanja Milutinović je uzeo njen mobilni telefon i dao joj ga . Tada joj je naredio da pozove drugaricu kako bi je odvezla kući.

"Dok smo čekali da ona dođe po mene Slobodan mi je zapretio da nikome ne smem ništa da kažem . Tačno je da sam tada sve prećutala iz straha za moju porodicu i sebe. Ni kod lekara nisam smela da odem jer bi odmah obavestili policiju", dodala je U. J.

Kada ju je drugarica našla zajedno su sanirali rane i povrede koje je imala po tijelu. Stavljala je obloge na mjesta koja su otekla, a puder na modrice.

Mediji prenose da roditeljima nije rekla istinu o tome što se dogodilo već ih je slagala da je pala.

Nakon što je Snajper uhapšen i određen mu pritvor, porodicu U. J. nije pustio na miru. Početkom oktobra u Novom Sadu zapaljena su dva skupocjena automobila koja su pripadala njenoj porodici. Srbijanski mediji tada su prenijeli kako je to zapravo upozorenje nekoliko dana prije ključnog svjedočenja njene majke i sestre povodom fizičkog napada na U. J. koja je ranije dobila status zaštićenog svjedoka. Snajper je na taj način htio da ih upozori da 'paze šta pričaju', prenijeli su mediji iz Srbije.

Za kraj dodajmo kako su Snajpera početkom ove godine na Jahorini uhapsili pripadnici MUP-a RS. Teretio se za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i drugih krivičnih djela.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije