Biskupi negoduju: Otimaju nam učenike s vjeronauka

Radiosarajevo.ba
Biskupi negoduju: Otimaju nam učenike s vjeronauka

Učenike s vjeronauka u srednjoj školi prisiljava se da prijeđu na etiku. Tvrdi to Stalno vijeće Hrvatska biskupske konferencije, koje se u srijedu sastalo u Zagrebu, prenosi Večernji.hr.

"Stalno vijeće uobičajeno se osvrnulo na aktualnu situaciju u hrvatskom društvu. Između ostalog, biskupi su izrazili zabrinutost zbog pojava u nekim školama da se zbog manjka polaznika nastave etike prisiljavaju učenici koji pohađaju nastavu vjeronauka prijeđu na etiku", stoji u šturom priopćenju Stalnog vijeća HBK, ne navodeći o kojim se školama i kojim slučajevima konkretno radi.

Stalno vijeće sastalo se pod predsjedanjem mons. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa, a sjednici su prisustvovali i kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i potpredsjednik HBK-a, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK, i Fabijan Svalina, zamjenik generalnoga tajnika HBK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije