Biser s hrvatskih cesta: Dobio pet kazni u jednom danu za isti prekršaj, evo šta je uradio

0
Radiosarajevo.ba
Biser s hrvatskih cesta: Dobio pet kazni u jednom danu za isti prekršaj, evo šta je uradio
Foto: Printscreen / Pet prekršajnih kazni zbog prekoračenja brzine

Pet prekršajnih kazni zbog prekomjerne brzine u jednom je danu sutkinja Dragica Grujić iz Općinskog suda u Pazinu, Stalna služba u Poreču, izrekla Puljaninu Goranu K. (54).

Ukupan iznos kazni je 1000 eura (1.953 KM), te još 150 eura (293 KM) za troškove pet postupaka.

Presude su sve iste, kopirane s nužnim izmjenama. Goran K. upravljao je vozilom člana porodice koji je policiji dostavio njegove podatke.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Nije teško pretpostaviti, vozilo kojim je upravljao Goran K. snimljeno je u augustu 2020. u pet različitih dana (četiri uzastopna) u mjestu Kardumi policijskim uređajem Cordon M2. I to u noćnim satima.

Na tom je dijelu ceste ograničenje brzine 50 km/sat, a uređajem je utvrđeno da je on vozio od 93 do 107 km/sat, ali mu je tolerirana 10-postotna sigurnosna razlika. Snimljen je četiri uzastopna dana, te još jedan dan u razmaku od 11 dana.

Građani snimili: Nesavjesni vozač u Sarajevu napravio teški prekršaj

Građani snimili: Nesavjesni vozač u Sarajevu napravio teški prekršaj

Ipak, nekima je i gore. Mario B. (29) iz Sesveta u jednom je postupku kod sesvetske sutkinje Ankice Crnjak zbog četiri prekršaja skupio četiri kazne od ukupno 2960 eura (5.782 KM). Iako nije vozio prebrzo, policija ga je u septembru 2021. oko 19.30 sati zaustavila u zagrebačkoj Aleji mira kod groblja u Markovu polju.

Tu je ustanovila da je upravljao vozilom dok mu je vozačka bila oduzeta zbog skupljenih negativnih bodova, odbio je analizu krvi i urina, valjanost saobraćajne dozvole istekla mu je gotovo šest mjeseci prije toga i još su utvrdili da godinu dana živi na neprijavljenoj adresi, prenosi Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije