Bio sam dobar kad sam političarima davao novac

Radiosarajevo.ba
Bio sam dobar kad sam političarima davao novac


Pritvoreni srbijanski tajkun, jedan od najmoćnijih ljudi Balkana, Miroslav Mišković kazao je da je davao novac političarima i da će reći tačno kojima kada za to dođe vrijeme.

Njegove je riječi prenio šef radne grupe za ispitivanje privatizacija Bogdan Pušić, gostujući u emisiji Insajder televiziji B92.

„Bio sam dobar kad sam davao novac. Svima sam davao novac, rekao nam je, a na pitanje kome je davao pare, kazao nam je: Reći ću kad dođe vrijeme“, prenio je Pušić Miškovićeve riječi.

Pušić je rekao i da postoje saznanja da su neki ministri primali novac od Miškovića, ali da su u toku predistražne radnje, i da se te tvrdnje još istražuju.

On je prenio i da je Mišković bio iznenađen što je dobio poziv za policijsko saslušanje u svojstvu osumnjičenog, jer je bio uvjeren da neće biti uhapšen. Pušić je objasnio da je Mišković prilikom hapšenja operativcima Uprave kriminalističke policije rekao da mu je obećano da neće biti uhapšen.

„Ko mu je obećao ja to ne znam. Rekao je operativcima da (potpredsjednik Vlade Aleksandar) Vučić može slobodno da otkaže emisiju (gostovanje na RTS-u na dan hapšenja), jer on neće biti uhapšen. Mišković je to rekao u kontekstu da ga (Vučića) treba spriječiti da učestvuje u emisiji“, rekao je Pušić gostujući u "Utisku nedjelje" na tv B92.

      

Pušić je objasnio da kada je sin vlasnika Delta Holdinga Marko Mišković prošle nedjelje zaustavljen na aerodromu "Nikola Tesla" policija konsultovala tužiloca za organizovani kriminal i postupila po njegovom nalogu i Miškoviću mlađem oduzela pasoš.

Pušić je, takođe, rekao da se postupak protiv Miškovića vodi po pravilima tužilačke istrage i da je tužilac za organizovani kriminal sagledao sve prikupljene dokaze materijalne i finansijske, iskaze građana i procjenio "ko će u okviru tog činjeničnog stanja biti osumnjičen, poslije čega je dao nalog da se privedu u policiju".

On je dodao da je tužilac konsultovan o namjeri policije da se osobe ispitaju u svojstvu osumnjičenih, ali da nisu dobili takvo odobrenje.

Podsjetimo, Miroslav Mišković priveden je u srijedu, zajedno sa svojim sinom i još osam drugih lica. Svi su osimnjeničeni za veliki privatizacijski kriminal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije