Bilateralni sastanci Merkel sa liderima Zapadnog Balkana sutra u Tirani

0
AA / Radiosarajevo.ba
Bilateralni sastanci Merkel sa liderima Zapadnog Balkana sutra u Tirani
Foto: EPA-EFE / Angela Merkel

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija učestvovaće na sastanku i radnom ručku lidera Zapadnog Balkana sa kancelarkom SR Njemačke Angelom Merkel u utorak, 14. septembra, u Tirani.

Predsjedavajući Tegeltija će potom imati bilateralni sastanak sa kancelarkom Merkel, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Njemačka kancelarka Angela Merkel posljednje dane svog mandata iskoristiće za posjetu Zapadnom Balkanu, gdje će u Beogradu i Tirani održati sastanke s liderima zemalja regiona.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Merkel će danas boraviti u Beogradu, gdje će se sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a dan kasnije, 14. septembra, u Albaniji.

U fokusu razgovora s predsjednikom Srbije biće bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive, saopšteno je ranije iz kabineta njemačke kancelarke.

Merkel će posjetu Zapadnom Balkanu nastaviti u Tirani, gdje će u utorak imati bilateralni sastanak sa albanskim premijerom Edijem Ramom, sa kojim će, također, razgovarati o bilateralnim, privrednim pitanjima, kao i približavanju te države Evropskoj uniji.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku sa premijerima svih država Zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke s čelnicima vlada Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, saopšteno je iz Ambasade Njemačke u Tirani.

Angela Merkel će nakon 16 kancelarskih godina krajem ovog mjeseca napustiti politiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije