Beogradski muftija promaknut u potpukovnika Vojske Srbije: Slava Bogu!

29
Radiosarajevo.ba
Beogradski muftija promaknut u potpukovnika Vojske Srbije: Slava Bogu!
Radiosarajevo.ba / Muftija Mustafa ef. Jusufspahić

Beogradski muftija Islamske zajednice Srbije i glavni vojni imam Vojske Srbije, Mustafa ef. Jusufspahić, unaprijeđen je u čin potpukovnika Vojske Srbije.

Mustafa Jusufspahić, čiji brat Muhamed je srbijanski ambasador u Saudijskoj Arabiji, a odnedavno se potpisuje i kao vršilac dužnosti poglavara Islamske zajednice, pohvalio se na društvenim mrežama novim činom.

„Danas sam na prijedlog Načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Mojsilovića, a naredbom Ministra odbrane g. Vučevića unaprijeđen u čin potpukovnika na mjestu glavnog imama  Vojske srbije. Slava Bogu“, napisao je Jusufspahić.

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Muftija Jusufspahić  je u januaru prošle godine, također, čestitao unapređenje generalu Muharemu Fazliću koji je ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića unaprijeđen u čin brigadnog generala Vojske Srbije.

Jusufspahić je na svom Twitter nalogu tada napisao da je brigadni general Muharem Fazlić prvi general islamske vjeroispovesti u Vojsci Srbije.

Beogradski muftija o dešavanjima u Priboju: Bože pomozi

Beogradski muftija o dešavanjima u Priboju: Bože pomozi

“Čestitamo Generale Fazliću, prvom Generala islamske vjeroispovesti u Vojsci Srbije. Ukazom Predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića , unapređen je Fazlić (Izeta) Muharem u čin brigadnog generala Vojske Srbije. Čestitamo”, napisao je muftija Jusufspahić.

Porodica Jusufspahić bliska je vlastima u Beogradu posljednjih decenija. Otac braće Jusufspahić, Hamdija, dugogodišnji beogradski imam, odlikovan je 2012. godine Sretenjskim krstom. Odlikovao ga je bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić povodom 45 godina djelovanja u Beogradu i Srbiji. Hamdija Jusufspahić je porijeklom iz Zanesovića kod Bugojna. Zanimljivo je da je iz Bugojna i porodica Aleksandra Vučića, aktuelnog srbijanskog predsjednika.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije