"Nema straha, nema predaje": Veliki protesti u Beogradu

Radiosarajevo.ba
"Nema straha, nema predaje": Veliki protesti u Beogradu
Šesti protest Inicijative 'Ne da(vi)mo Beograd' zbog nelegalnog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala počeo je ispred gradske Skupštine.

Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", učesnici šestog po redu protesta nose transparente na kojima piše: "Nikad više robom", "Ne damo", "Pada Mali, pašće i veliki", "Maske su pale", "Fantomke vam lepo stoje", "Zbog slobode, ne damo", kao i žutu patku koja je postala simbol protesta, prenosi B92.

Nakon okupljanja i obraćanja ispred gradskog parlamenta započela je šetnja beogradskim ulicama.

Šetnja će biti završena ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala, a njegov identitet nije saopšten čak ni nakon što je povjerenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd protestuje zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive građana za pomoć, u noći 24. na 25. aprila.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić kao krivce za rušenje u Savamali označio gradsku vlast, još niko nije odgovarao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije