Beograd: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo maloljetnika

Radiosarajevo.ba
Beograd: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo maloljetnika

Beogradska policija uhapsila je tri osobe za koje se sumnje da su učestvovali u ubistvu maloljetnika u Kaluđerici, u dvorištu Osnovne škole „Aleksa Šantić“, u ponedjeljak 21. aprila.

Zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju teškog ubistva, nadležnom višem javnom tužiocu privedeni su B. S. (1995), Đ. S. (1995) i J. M. (1994).

Kriminalistički inspektori su do trenutka privođenja osumnjičenih prikupili materijalne dokaze koji potkrepljuju sumnju da su privedeni počinili krivično djelo, saopćio je MUP Srbije.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se ubistvo desilo, utvrđivanje uloge i odgovornosti pojedinih maloljetnih lica, posebno nakon izvršenog ubistva u pravcu pružanja pomoći na skrivanju i uništavanju dokaza, piše Anadolu Agency.

Beogradski mediji su, pozivajući se na izjavu oca ubijenog dječaka, ranije javili da je Marko J.(16) ubijen iz automobila u pokretu. Među uhapšenima nalazi se i brat ubijenog dječaka.

Pretpostavlja se da je Marko J. ubijen nenamjerno iz pištolja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije