Beograd: Uhapšen vojni policajac osumnjičen za devet silovanja

Radiosarajevo.ba
Beograd: Uhapšen vojni policajac osumnjičen za devet silovanja

Beogradska policija uhapsila je aktivnog pripadnika vojne policije Vojske Srbije koji se sumnjiči da je je u prijestolnici Srbije počinio devet silovanja. Među žrtvama silovatelja bila i policajka koja se uspjela odbraniti, javlja Anadolu Agency.

Kako su prenijeli beogradski mediji uhapšen je D.G. (31), rodom iz banatske Bele Crkve i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden pravosudnim organima.

Kako su izjavili službenici policije koji su u "postavljenoj zasjedi" učestvovali u hapšenju, silovatelj je žene napadao na Mostarskoj petlji, autobuskim stanicama i sličnim mjestima noću i rano ujutro.

"Napadao ih s leđa, na stepenicama, oborio bi ih na zemlju, a zatim uz upotrebu fizičke sile silovao", izjavili su pripadnici beogradske policije.

Osumnjičeni vojni policajac se tereti za silovanja devet i pokušaje silovanja dvije pripadnice ženskog spola. Pretpostavlja se da je bilo još žrtava koje nisu prijavile slučaj.

On je, prema tvrdnjama policajaca i očevidaca, ovo krivično djelo činio od juna prošle do novembra ove godine i nije birao starosnu dob žena. Žrtve koje je napado imale su od 18 do 42 godine.

D.G. koji je sinoć uhapšen nakon što ga je policija namamila u zasjedu, oženjen je i otac dvoje djece. Među žrtvama je bila i jedna policajka iz Policijske uprave Savski venac koja je uspjela da se odbrani.

"Žrtave su u prisustvu tužioca prepoznale i identifikovale silovatelja", potvrđeno je iz beogradske policije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije