Beograd: Ubistvo s 29 udaraca čekićem u glavu za sud nije svirepo!

Radiosarajevo.ba
Beograd: Ubistvo s 29 udaraca čekićem u glavu za sud nije svirepo!

Harmonikaš Milanče Ivanović iz Badljevice osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva svoje dvadesetogodišnje djevojke, koju je usmrtio s 29 udaraca čekićem u glavu.

Njemu je ta kazna izrečena nakon što je tokom suđenja odbačena kvalifikacija da je ubistvo bilo svirepo.

Naime, vještak koji je radio na obdukciji, istrajao je na tvrdnji da je žrtva od svakog od 29 udaraca čekićem u glavu mogla pasti u duboku komu, pa u tom stanju nije trpjela bolove.

Milanče, šef orkestra u kome je pjevala Marija, bio je sa žrtvom u emotivnoj vezi. Kada je ubrzo po ubistvu uhapšen izjavio je policiji i u istrazi da je bio zaljubljen u Mariju, koja je htjela da ga ostavi.

Harmonikaš i pjevačica su se posvađali u automobilu na putu Smederevo - Mladenovac.

Tokom svađe Marija je izašla iz automobila, a gnjevni harmonikaš je potegao čekić i pogodio je u glavu. Od udarca je pala, a Milanče je nastavio da je udara još 28 puta. Po tijelu joj je nanio isto toliko udaraca.

Potom je leš bacio u jarak na drugoj strani puta i prekrio ga granjem.

Advokat optuženog, Petar Petrov, kazao je da je zadovoljan presudom.

“Na osnovu dokaza prekvalifikovana je kvalifikacija. Prvobitno je moj branjenik bio optužen za ubistvo iz ljubomore na svirep način. Kasnije je, veštačenjem, odbačena kvalifikacija o surovosti tako da je suđeno za obično ubistvo”, izjavio je Petrov, pišu Nezavisne novine.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije