Beograd: Splićani danas na sudu, Vučićevi tabloidi optužuju strane agente

Radiosarajevo.ba
Beograd: Splićani danas na sudu, Vučićevi tabloidi optužuju strane agente
Splićani osumnjičeni za izazivanje nereda na utakmici Partizana i Crvene Zvezde bit će saslušani danas popodne pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, pišu srbijanski mediji.

Nakon saslušanja bit će odlučeno hoće li i protiv koga od njih Srbija pokrenuti kazneni postupak te hoće li biti zatražen pritvor ili će biti deportirani u Hrvatsku. Po srbijanskom zakonu prijeti im kazna do 12 godina zatvora.

U velikim neredima tokom beogradskog derbija učestvovala su i šestorica Splićana. Najteže je stradao 26-godišnji Ante Firić koji je hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji, ali nije životno ugrožen niti ranjen nožem kao što se pisalo.

Beogradski tabloidi na naslovnicima donose paranoične teorije zavjere da je učešće šest problematičnih Splićana u neredima na strani jedne od frakcija navijača Partizana – dio scenarija za rušenje vlasti Aleksandra Vučića.

"Strane službe htjele nemire preliti na ulice. Cilj: Srušiti Vučića", piše Informer, dok Večernje novosti na naslovnoj strani otkrivaju "Haos na derbiju u režiji agenata".

"Strane službe kreirale nerede na stadionu", piše Srpski telegraf, a Alo objavljuje da su "sukobi na stadionu organizirani kako bi se izazvali neredi širih razmjera s krajnjim ciljem rušenja vlasti u Srbiji". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije