Beograd: Sedam ministara (zasad) odlazi iz Vlade

Radiosarajevo.ba
Beograd: Sedam ministara (zasad) odlazi iz Vlade

Za sada je izvjesno da Nemanjinu 11 u Beogradu (Srbija) napušta sedam ministara i to četiri iz redova naprednjaka, jedan socijalista, dvoje ministara URS-a i potpredsjednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Do kraja dana znat će se hoće li biti zamjenjeni ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović ili ministar prosvjete Žarko Obradović.

Izvjesno je da iz redova Socijalističke partije Srbije s mjesta ministra prometa odlazi Milutin Mrkonjić, a hoće li  mu se pridružiti ministarka zdravlja Slavica Djukić Dejanović ili ministar prosvjete Žarko Obradović, trebalo bi da se zna do kraja dana.

Ostavke na ministarska mjesta iz redova SNS podnijeli su ministar obrane Aleksandar Vučić i ministar poljoprivrede Goran Knežević, dok je na sjednici Odbora SNS odlučeno da se zamijene i ministarka omladine i sporta Alisa Marić i ministar kulture Bratislav Petković.

Vlada će dalje nastaviti bez URS-a, tako da sa mjesta ministra financija i gospodarstva odlazi Mlađan Dinkić, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i potpredsjednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije