Beograd: Miškoviću sud odobrio put u London

Radiosarajevo.ba
Beograd: Miškoviću sud odobrio put u London

Specijalni sud u Beogradu odobrio je vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću put u London i privremeno mu vratio pasoš, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

"Predsjednik sudskog veća odobrio je okrivljenom Miškoviću put u inozemstvo i vratio mu pasoš za tu svrhu", precizirala je za Tanjug glasnogovornica suda Dušica Ristić. Ona je dodala da je odluka o Miškovićevoj molbi da mu se omogući put u London donesena u četvrtak.

To će Miškoviću biti prvo putovanje izvan Srbije od kad mu je, krajem jula, oduzet pasoš kao mjera predostrožnosti da ne pobjegne iz zemlje, jer je protiv njega u toku krivični postupak.

Miškoviću je 14. novembra počelo suđenje zbog optužbi da je sa saradnicima nezakonitim izvlačenjem novca oštetio putarska preduzeća i budžet Srbije za više desetina miliona eura.

Nakon sedam i pol mjeseci pritvora, vlasnik Delta holdinga pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamijenjen kaucijom od 12 miliona eura, a koje je uplatila njegova kompanija kako bi se branio sa slobode. Miškoviću je tada privremeno oduzet pasoš i određena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja policiji upravi svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije