Beograd: Dilerima heroina 127 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Beograd: Dilerima heroina 127 godina zatvora

Na ukupno 127 godina zatvora Specijalni sud u Beogradu osudio je 16 pripadnika klana Dalibora Ristića iz Padinske skele, koji su na teritoriji Beograda prodavali drogu kupljenu od dilera iz Novog Pazara, predvođenih Hikmetom Hajrovićem.

Hajrović je prošle godine osuđen na 15 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je zaključio sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Isto su učinila i dvojica pripadnika njegove grupe. Hasib Kecab je po nagodbi sa tužilaštvom osuđen na pet i po godina zatvora, a Nasuf Šehović osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora

Grupa Dalibora Ristića kupovala je heroin od Hajrovića i dalje ga preprodavala po beogradskim naseljima.

Hajrović je drogu nabavljao iz Turske i krijumčario je preko Kosova do Novog Pazara i Tutina gdje je skrivao.

Presudom Specijalnog suda Dalibor Ristić je osuđen na 13 i pol godina zatvora, Mile Tešić na 13, Ivan Stojanović na 12, Milan Jovanović i Dalibor Stijepić na po 10 godina i šest mjeseci. Dragan Milovanović dobio je 10 godina zatvora, Dejan Džodić, Aleksandar Vidović i Borislav Grbić po osam, aIgor Đurović, Srđan Miličević i Predrag Mega po sedam godina, piše Telegraf.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije