Beograd bez odluke o žalbi na presudu londonskog suda

Radiosarajevo.ba
Beograd bez odluke o žalbi na presudu londonskog suda

Bruno Vekarić zamjenik tužitelja za ratne zločine (foto: E- novine)

Nakon razgovora sa engleskim kraljevskim tužilaštvom putem videokonferencijske veze, Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu, nije odlučilo hoće li se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu da ne izruči Ejupa Ganića Srbiji.

Bruno Vekarić nije mogao precizirati da li će ni kada će biti podnesena žalba na odluku londonskog suda, te je dodao da sada čekaju sugestije engleskog tužilaštva, prenosi Tanjug.

Srbijansko tužilaštvo proslijedilo je britanskim tužiteljima, koji zastupaju srbijansku stranu u tom slučaju, svoju analizu presude Suda za ekstradicije kojom je odbio izručiti Srbiji Ganića, člana ratnog predsjedništva BiH, potvrdio je zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić

Sud za ekstradicije u Londonu odbio je 27. jula da bivšeg člana ratnog Predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, optuženog za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, izruči Srbiji.

Danas odluka Srbije o presudi londonskog suda

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije